KEMP1165 Biologinen kemia (2 op)
Opinnon taso:
Perusopinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023
Kuvaus
- Biomolekyylien perusrakenteet; aminohapot – proteiinit, sokerit – hiilihydraatit, rasvahapot – kalvojen lipidit, nukleotidit – nukleiinihapot; yhteys solun rakenteisiin.
- Pienet biomolekyylit; vitamiinit, hormonit, antibiootit.
- Biomolekyyleihin vaikuttavat fysikaaliset ja kemialliset tekijät (termodynamiikka, biomolekyylien reaktiot, bioenergetiikka).
- Biokatalyysin perusteet; entsyymit.
Osaamistavoitteet
Opintojakson hyväksytysti suorittanut opiskelija:
- Osaa biomolekyylien perusrakenteet sekä ymmärtää biomolekyyleihin vaikuttavat fysikaaliset ja kemialliset tekijät.
- Ymmärtää biologiseen kemiaan liittyviä tyypillisiä ilmiöitä ja reaktioita.
- Tunnistaa kemian ja biologisten prosessien välisen yhteyden.
- Ymmärtää entsyymikatalyysin periaatteet sekä entsyymikinetiikan perusteet.
- Tuntee keskeisiä anabolisia ja katabolisia reaktioita.
Työelämätaidot:
- Aikataulutus, ajanhallinta.
- Tieteellisen ajattelun perusteita.
- Tiedon etsiminen, asiantuntijatekstien laatiminen.
Esitietojen kuvaus
Kurssille osallistuminen ei edellytä muiden kemian perusopintokurssien tietoja.
Suoritustavat
Tapa 1
Arviointiperusteet:
Kurssin suorittamiseen hyväksytysti (1/5) vaaditaan vähintään 50% kurssin maksimipisteistä.
Opetusajankohta:
Periodi 2
Valitaan kaikki merkityt osat
Tapa 2
Arviointiperusteet:
Kurssin suorittamiseen hyväksytysti (1/5) vaaditaan vähintään 50% kurssin tenttipisteistä.
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Osallistuminen opetukseen (2 op)
Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Opetus
10.11.–10.12.2020 Luento-opetus
10.12.–10.12.2020 Luentotentti
11.1.–11.1.2021 Uusinta luentotentti
x
Tentti (2 op)
Tyyppi:
Tentti
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
englanti, suomi
Työskentelytavat:
If you want to take exam in English, please contact the teacher.