KEMS716 Kokeellinen keittiökemia (5 op)
Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023
Kuvaus
- Kontekstisidonnainen kokeellinen kemian opetus.
- Tutustuminen kemian opetuksen integraatioon elintarvikkeet ja ruoanvalmistus -teeman avulla.
- Elintarvikkeiden ja ruoanvalmistuksen kemia, molekyyligastronomia.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- on tutustunut keittiökemian kokeellisiin töihin kemian opetuksen näkökulmasta.
- tuntee kemian opetuksen integraation hyötyjä ja haasteita sekä opettajan että oppilaan näkökulmasta.
- on kehittynyt kemian opettajan ammattitaidossa.
- jäsentää kemian sisältöjen oppimista oman pohdinnan kautta.
- on kehittynyt raportointitaidoissa.
- on kehittynyt kokeellisen työskentelyn ohjaamisessa.
Työelämätaidot
Opiskelija
- kykenee integroivaan luonnontieteiden opetukseen.
- kykenee suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan kokeellista työtä.
- osaa raportoida osaamisestaan ja toiminnastaan kokeellisen työskentelyn yhteydessä.
- tuntee aihepiiriin liittyviä kestävän kehityksen periaatteita, niiden haasteita ja kykenee etsimään ratkaisuja haasteisiin omakohtaisesti ja oppilasnäkökulmasta.
Lisätietoja
Kurssin voi suorittaa lukuvuonna 2021-2022.
Esitietojen kuvaus
KEMS701 Kokeellinen kemia koulussa tai vastaavat tiedot.
Pakolliset esitiedot
- Esitietoryhmä 1
Oppimateriaalit
- Field, S.: Culinary Reactions : The Everyday Chemistry of Cooking, 2012. Luettavissa yliopiston verkossa: https://jyu.finna.fi/Record/jykdok.1430923
Suoritustavat
Tapa 1
Arviointiperusteet:
Kurssin suorittaminen hyväksytysti (1/5) edellyttää aktiivista osallistumista laboratoriotyöskentelyyn ja tehtävien tekemistä hyväksytysti.
Opetusajankohta:
Periodi 3
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x
Osallistuminen opetukseen (5 op)
Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Työskentelytavat:
Luentoja, labrotatoriotöitä pienryhmissä, oppimistehtäviä, oppilasvierailujen suunnittelua ja oppilasvierailuja sekä tentti.