KEMS716 Kokeellinen keittiökemia (5 op)

Opinnon taso:
Syventävät opinnot
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Vastuuorganisaatio:
Kemian laitos
Opetussuunnitelmakaudet:
2020-2021, 2021-2022, 2022-2023

Kuvaus

  • Kontekstisidonnainen kokeellinen kemian opetus.
  • Tutustuminen kemian opetuksen integraatioon elintarvikkeet ja ruoanvalmistus -teeman avulla.
  • Elintarvikkeiden ja ruoanvalmistuksen kemia, molekyyligastronomia.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

  • on tutustunut keittiökemian kokeellisiin töihin kemian opetuksen näkökulmasta.
  • tuntee kemian opetuksen integraation hyötyjä ja haasteita sekä opettajan että oppilaan näkökulmasta.
  • on kehittynyt kemian opettajan ammattitaidossa.
  • jäsentää kemian sisältöjen oppimista oman pohdinnan kautta.
  • on kehittynyt raportointitaidoissa.
  • on kehittynyt kokeellisen työskentelyn ohjaamisessa.

Työelämätaidot

Opiskelija

  • kykenee integroivaan luonnontieteiden opetukseen.
  • kykenee suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan kokeellista työtä.
  • osaa raportoida osaamisestaan ja toiminnastaan kokeellisen työskentelyn yhteydessä.
  • tuntee aihepiiriin liittyviä kestävän kehityksen periaatteita, niiden haasteita ja kykenee etsimään ratkaisuja haasteisiin omakohtaisesti ja oppilasnäkökulmasta.

Lisätietoja

Kurssin voi suorittaa lukuvuonna 2021-2022.

Esitietojen kuvaus

KEMS701 Kokeellinen kemia koulussa tai vastaavat tiedot.

Pakolliset esitiedot

Oppimateriaalit

Suoritustavat

Tapa 1

Arviointiperusteet:
Kurssin suorittaminen hyväksytysti (1/5) edellyttää aktiivista osallistumista laboratoriotyöskentelyyn ja tehtävien tekemistä hyväksytysti.
Opetusajankohta:
Periodi 3
Valitaan kaikki merkityt osat
Suoritustapojen osat
x

Osallistuminen opetukseen (5 op)

Tyyppi:
Osallistuminen opetukseen
Arviointiasteikko:
0-5
Suorituskieli:
suomi
Työskentelytavat:

Luentoja, labrotatoriotöitä pienryhmissä, oppimistehtäviä, oppilasvierailujen suunnittelua ja oppilasvierailuja sekä tentti.

Ei julkaistua opetusta